Franske makroner med Salt karamell
Denne er nydelig, men vær forsiktig så du ikke brenner den. Hvis det er litt brent smak på sukkeret så må du begynne på nytt. En nydelig smak for deg som er svak for salt karamell. Lag opp i større porsjoner så fryser du den ned, den tiner lett på benken i et par timer eller i kjøleskap.
Lag først makroner etter min oppskrift
Passer til 20-25 makroner
80g sukker
65g kremfløte
75g kaldt meierismør
salt (gjerne flaksalt)
- Smelt sukkeret på medium-svak varme, du kan røre innimellom med en tresleiv, men ikke rør så mye da kan sukkeret krystallisere seg
- Når sukkeret har smeltet varmer du opp en annen kjele med følte til kokepunkt og hell dette over sukkeret. Nå vil det bruse men det er nå du skal røre.
- Hvis det er klumper i sukkeret nå så kan du la dette varme seg litt til.
- Sett så til side i ca. 5 min før du tilsetter kaldt smør i terninger, og rør godt inn
- La blandingen stå en stund i kjøleskap før du sprøyter det på makronene.
- Til slutt strør du en liten klype salt på hver makron