Franske makroner med Salt karamell

Makroner med salt karamell

Denne er nydelig, men vær forsiktig så du ikke brenner den. Hvis det er litt brent smak på sukkeret så må du begynne på nytt. En nydelig smak for deg som er svak for salt karamell. Lag opp i større porsjoner så fryser du den ned, den tiner lett på benken i et par timer eller i kjøleskap.

 

Lag først makroner etter min oppskrift

Passer til 20-25 makroner

80g sukker

65g kremfløte

75g kaldt meierismør

salt (gjerne flaksalt)

  • Smelt sukkeret på medium-svak varme, du kan røre innimellom med en tresleiv, men ikke rør så mye da kan sukkeret krystallisere seg 
  • Når sukkeret har smeltet varmer du opp en annen kjele med følte til kokepunkt og hell dette over sukkeret. Nå vil det bruse men det er nå du skal røre.
  • Hvis det er klumper i sukkeret nå så kan du la dette varme seg litt til.
  • Sett så til side i ca. 5 min før du tilsetter kaldt smør i terninger, og rør godt inn
  • La blandingen stå en stund i kjøleskap før du sprøyter det på makronene. 
  • Til slutt strør du en liten klype salt på hver makron

Caption

Kanel og ingefær

Se oppskrift

Caption

Lemoncurd

Se oppskrift
Bringebærmakroner laget med kunstnerisk profesjon

Caption

Bringebær og hvit sjokolade

Se oppskrift
Makroner med fløyelsmyk karamell og flaksalt

Caption

Salt karamell

Se oppskrift
Bakverk med eksotisk lime i en kombinasjon med søt makron

Caption

Lime krem

Se oppskrift
En smaksrik dessert med eksotisk innslag på det norske kakebordet

Caption

pasjonsfrukt

Se oppskrift
Appelsinkrem laget med nøyaktig profesjon og smaksatt med sitron

Caption

Appelsinkrem

Se oppskrift
Nyt mørk sjokolade i franske makroner sammen med en kaffe

Caption

Mørk sjokolade

Se oppskrift
Melkesjokoladekrem en drøm som møter virkelighet i en munnfull fransk makron

Caption

Melkesjokolade

Se oppskrift
Vaniljemakroner med vaniljefyll

Caption

Vaniljefyll

Se oppskrift